Over ons

Hallo! Wij zijn Annemarie, Nina en Anne Marie. In 2019 bundelden wij als drie ervaren organisatie adviseurs onze krachten om ons in te zetten voor meer effectiviteit op het werk door betere gesprekken. 

Onze jarenlange ervaring binnen allerlei verschillende organisaties heeft ons veel geleerd. Over modellen, over teams, over overleggen en vergaderingen. En het heeft ons geleerd dat als een gesprek niet werkt, het heel veel energie kost.

Het is onze missie om mensen te helpen meer te bereiken in teams, door goede gesprekken te voeren. Zodat steeds meer mensen betekenisvolle gesprekken voeren die uiteindelijk bijdragen aan een mooiere en betere werkplek. Gesprekken waarin je invloed pakt om de doelen die jij belangrijk vindt ook daadwerkelijk te behalen. 

Structures may be visible, invisible, or partly visible to those in the conversation, but they significantly effect the ability to produce results…..

Het kijken naar de structuur van een gesprek heeft ons al veel opgeleverd. In gesprekken met klanten en opdrachtgevers maar ook thuis, aan de keukentafel. En het helpt ons elk gesprek weer.

We zetten met Conversation workouts niet zomaar in op de structuur van het gesprek. De onderliggende theorie van wat wij aanbieden heet Structural Dynamics.

De oorsprong van deze kijk ligt bij David Kantor, hij werkte in de jaren '80 als familie therapeut en zag in dit werk wat nu echt verschil maakt tussen effectieve en ineffectieve patronen in gesprekken. En hoe hardnekkig dit kan zijn. Na het coderen van tallozen gesprekken binnen en buiten organisaties schreef hij in 2012 het boek Reading the Room waarin hij het model van structural dynamics uitlegt.

Wij werken nauw samen met zijn voormalig samenwerkingspartner, professor Lisa Stefanac. Zij deed jarenlang internationaal onderzoek naar de structuur van gesprekken en bouwde het model van David Kantor uit. Een nieuw perspectief wat helemaal toegespitst is op de gesprekken die jij met je collega's en klanten wilt voeren. Gesprekken waar je samen tot goede besluiten komt omdat je gebruik maakt van alle toegevoegde waardes die jullie te bieden hebben.

Dit is een van de best bewaarde geheimen van meest succesvolle teams. Wij gunnen deze manier van kijken aan iedereen. Want met een aantal korte, herhaalde oefeningen kan iedereen dit leren. Een echte “work-out” voor gesprekken dus dus, die ook leidt tot “working it out”, met elkaar. 

All problems exist in the abscence of a good conversation

Annemarie Bleeker

Annemarie Bleeker

Annemarie is mede auteur van het succesvolle boek 'ik team, wij teamen: maak het beste van je samenwerking'. Annemarie heeft jarenlang gewerkt aan organisatie ontwikkeling in grote multi-nationals. Als oud-chemicus is ze altijd op zoek naar de juiste “mix” van talenten, inzichten en omstandigheden waardoor mensen samen mooie resultaten kunnen neerzetten. In 2010 kwam ze in aanraking met de “bril” van het kijken naar de structuur van gesprekken. Ze werd verliefd op de combinatie van praktisch, objectief en effectief. Het had onmiddellijk een enorm effect op de kwaliteit van gesprekken van de teams die ze begeleidde en ze werd er keer op keer op teruggevraagd. Dat stelde haar in staat om het model helemaal te doorgronden en te werken met de grondleggers uit de US. Sinds 2017 is Annemarie ondernemer en deelt ze haar kennis en kunde graag met iedereen die er baat bij heeft. 

Nina Timmermans

Nina Timmermans is als organisatie- en sportpsycholoog altijd op zoek naar praktische manieren om het werk van mensen meer energie gevend te maken. Zij is de afgelopen 10 jaar als organisatie adviseur veel modellen tegen gekomen, met de bril van structuur heeft zij eindelijk gevonden waar ze naar zocht. Een gefundeerd model wat eenvoudig en doeltreffend tegelijk is. Nina geeft bij The School of Life een class over 'Succesvol Samenwerken'. Zij gelooft in de duurzame werking van goede gesprekken en wil dit voor iedereen toegankelijk maken. Al is het maar omdat ze zelf erg onrustig wordt van gesprekken die niet opschieten of nergens over lijkt te gaan… Nina houdt er van om betekenisvolle ontmoetingen te ontwerpen en kent als proceskundige de absolute meerwaarde van gesprekken waarin besluiten samen worden genomen. Dat geldt voor thuis net zo hard als voor op het werk.

 

Nina Timmermans
Anne Marie van de Wiel

Anne Marie van de Wiel

Anne Marie brengt, als adviseur bij Kessels & Smit, vanuit haar eerdere ervaring als directeur mensen en organisaties een stap verder en zorgt ervoor dat het ongebruikte potentieel benut wordt. Zij kijkt daarbij door een systemische en een identiteitsbril. Zij is gefascineerd door wat er gebeurt als je mensen bij elkaar in een organisatie zet en ze vraagt samen te werken. Met het werken met Structural Dynamics kwam voor haar alles samen. Een model dat het mogelijk maakt om intuïtief te werken zonder dat het verzandt in ellenlange trainingen en coachingssessies. Nu met Conversation workouts ontstaat er een platform om in allerlei settings te zorgen voor echt goede gesprekken zoals Anne Marie ze zelf ook graag voert. To the point, met een helder resultaat en waarbij iedereen aan tafel aan bod is gekomen.

Contact

Heb je een vraag of wil je een oriënterend gesprek met een van ons? We horen graag van je!