Aan de slag met je team?

Verbeter de teamdynamiek, overleg productiever en behaal met meer energie je doelen

Ben je op zoek naar manieren om de communicatie in jouw team te optimaliseren? Maar heb je eigenlijk geen zin in een ingewikkeld team traject dat veel tijd kost? Wil je een betere samenwerking en effectievere resultaten behalen en het liefst investeren in zowel persoonlijke als team ontwikkeling? Dan is ons hybride teamtraject gemaakt voor jou. 


Ons programma is gebaseerd op de principes van structural dynamics, een bewezen methode om de dynamiek binnen teams te begrijpen en te verbeteren. Jouw teamleden volgen op hun eigen tempo online video modules die hen inzicht geven in de onderliggende patronen van communicatie en samenwerking. Ook krijgen ze ieder een persoonlijk profiel. Ze leren hoe ze effectief kunnen communiceren, conflicten kunnen oplossen en constructieve feedback kunnen geven. En dit alles in zes weken. Als je een fractie van de communicatie in het team verbetert, kun je vervolgens:

 • Samen betere beslissingen nemen.
 • Ervoor zorgen dat die beslissingen niet een maand of twee later opnieuw besproken of genomen moeten worden.
 • Veel tijd besparen.
 • Een positieve impact op bedrijfsresultaat creëren.
 • Tevredenheid van medewerkers en teamgenoten vergroten.

Ons hybride teamtraject bevat drie interactieve teamsessies van een uur met ons, ervaren teamcoach. Deze sessies vinden plaats aan het begin, in het midden en aan het einde van de E-course. Tijdens deze sessies zal onze teamcoach jouw team begeleiden bij het toepassen van de geleerde principes in de praktijk, en zal hij/zij feedback geven om de voortgang te bevorderen. We identificeren knelpunten en bieden praktische tools en technieken om de communicatie te verbeteren en positieve veranderingen te stimuleren.

Onze aanpak is interactief, participatief en resultaatgericht. We zorgen ervoor dat alle teamleden worden betrokken en gehoord, en we bieden ondersteuning bij het implementeren. Om jouw team verder te ondersteunen, krijgen ze een pakket met materialen die ze kunnen gebruiken. Dit omvat praktische tools en hulpmiddelen die ze direct kunnen toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden, om de communicatie en samenwerking binnen het team te versterken.

Met hybride teamtraject voor betere communicatie in teams zorg je ervoor dat jouw teamleden beter met elkaar communiceren, constructief samenwerken en effectievere resultaten behalen. Investeer in de groei en ontwikkeling van jouw team en zie de positieve impact op de prestaties van jouw organisatie.

Neem contact op

Conversation workouts werkt exclusief met Structural Dynamics, een goed onderzochte en bewezen methode uit de US om teammeetings in korte tijd veel productiever te maken.

Structural Dynamics start vanuit het gesprek op je werk. Dat maakt het anders dan veel andere modellen. Dit model is objectief, intuïtief en heel praktisch. Het maakt het mogelijk de teamdynamiek snel te verbeteren en daarmee vitaler en productiever te overleggen.

Structural Dynamics is gebaseerd op:

 • vier rollen die je kunt aannemen in een gesprek, zodat je altijd de missende schakel ziet;
 • drie verschillende talen die bepalend zijn voor met welk resultaat je uit een meeting loopt;   
 • drie verschillende referentiekaders waarmee je snel en makkelijk grote verschillen in aanpak op kunt lossen.

We werken met een blended leeraanbod zodat jullie samen snel effectiever worden. 

Ons leeraanbod bestaat uit drie onderdelen:

 • Een e-course die iedereen in zijn of haar eigen tijd kan volgen. Hierin leert iedereen werken met de bouwstenen in de structuur van gesprekken.
 • Een gevalideerd persoonlijk profiel waardoor iedereen ziet wat zijn of haar voorkeuren zijn in het gebruik van de bouwstenen.
 • Drie momenten waarop we jullie live coachen in het team om te werken met deze bouwstenen. 

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe ons programma jouw team kan helpen om de communicatie te verbeteren en tot betere resultaten te komen!

Onze aanpak is interactief, participatief en resultaatgericht. We zorgen ervoor dat alle teamleden worden betrokken en gehoord, en we bieden ondersteuning bij het implementeren.

Neem contact met ons op

Bedrijven die met dit model werken: