'Reading the room'

Nov 09, 2020
Conversation Workouts

We zetten met Conversation workouts niet zomaar in op de structuur van het gesprek. In ons werk als adviseurs zijn we veel verschillende modellen tegengekomen. Het toepassen van modellen waarbij het bespreekbaar maken van emoties of inhoud als basis wordt gezien, dat is en blijft voor niemand makkelijk. Het is altijd weer opnieuw zoeken.

Kijken naar de structuur geeft je een ruimer speelveld. Er is meer te zien en ook meer te doen. Dat zien we bij anderen en dat ervaren we zelf natuurlijk ook. De oorsprong van deze kijk ligt bij David Kantor, hij werkte in de jaren '80 als familie therapeut en zag in dit werk wat nu echt verschil maakt tussen effectieve en ineffectieve gesprekken. En hoe hardnekkig dit kan zijn. Na het coderen van tallozen gesprekken binnen organisaties schreef hij in 2012 het boek Read the Room waarin hij het model van structural dynamics uitlegt.

Wij werken nauw samen met zijn voormalig samenwerkingspartner, professor Lisa Stefanac. Zij deed jarenlang internationaal onderzoek naar de structuur van gesprekken en bouwde het model van David Kantor uit tot wat het nu is. Een nieuw perspectief wat helemaal toegespitst is op de gesprekken die jij met je collega's en klanten wilt voeren. Gesprekken waar je samen tot goede besluiten komt omdat je gebruik maakt van alle toegevoegde waardes die jullie te bieden hebben.

Wil je hier meer over leren? Met Conversation workouts nemen we je mee in alle lagen van de structuur. Stap voor stap, praktisch en overzichtelijk. Zo hoef jij nooit meer in een onproductief gesprek te zitten als je dat zelf niet wilt. En bereik je samen collega's of klanten je doelen op een leuke en effectieve manier.